דף הבית
אודות האגודה לייעוץ טיפולי

אודות האגודה לייעוץ טיפולי

AILT- Israeli Counseling Association - Humanistic Psychotherapy 

האגודה הוקמה בשנת 2011 ורשומה כעמותה ללא מטרת רווח ברשם העמותות – משרד המשפטים, האגודה הוקמה לתועלת הציבור ע"י מטפלים מתנדבים, האגודה מייצגת את הארגון הבינלאומי לייעוץ בישראל IAC 

                                         

 

    וכן את הארגון האירופי לייעוץ EAC                                                                      

מטרת האגודה: להביא לחברה בישראל פסיכותרפיה ברוח הפרדיגמה של המאה ה- 21, כלומר, פסיכותרפיה חופשית מסטיגמות ודעות קדומות, מושתתת על כבוד לפרט ועל רגישות תרבותית. פסיכותרפיה המאמינה באדם ובכוחו להכיר, לבטא ולממש את ייחודו.
הייעוץ במהותו הינו פסיכותרפיה הומניסטית המרוכזת באדם והמכוונת לעזור לו בקונפליקטים השונים המתעוררים בשלבי החיים השונים ובמגוון מעגלי החיים, תוך שמירה על כבוד האדם וערכיו התרבותיים.
התרפיסטים ההומניסטים רואים את עצמם מוכנים ומסוגלים לאמץ טכניקות מגישות שונות (דינאמיות, ביהביוריסטיות וקוגניטיביות) אבל בתנאי שהדבר לא יפגע במהותה של התפישה. כלומר, הדגשת המפגש הטיפולי כהתרחשות בין שני בני-אדם (שני סובייקטים), בה אחד (התרפיסט) עוזר לשני (האדם העומד ממול) לצמוח ולהגיע לשלמות פנימית; כשהתרפיסט מוכן לוותר על העמדת  ה"טכניקה" במרכז ונזהר מלחתור לתיוג ולראות בו את העיקר.

האגודה מכירה בשיטות טיפול שונות הנלמדות ברוח הגישה ההומניסטית כמו CBT (מכון פסגות), הטיפול הנרטיבי, טיפול משפחתי וזוגי (מכון שינוי), TEAM CBT ועוד..

לימודי פסיכותרפיה הומניסטית מתקיימים במכללה האקדמית רמת גן (לפרטים 03-6710030 meirav_y@rgc.co.il) ובמכללת אשדוד (לפרטים 053-5258300)

חפשו את תו המטפל המוסמך מטעם אגודת איל"ט

ועדת האתיקה

ועדת האתיקה של אגודת איל"ט נותנת מענה לחברי האגודה (המטפלים) וללקוחות של חברי האגודה (המטופלים), ניתן לפנות לוועדת האתיקה להתייעצות או להגשת תלונה במייל dalit4u.online@gmail.com. כל המידע הקשור בתלונה יהיה חסוי, החלטת הועדה תשלח לחבר האגודה ולאדם שהתלונן (מלבד מקרים חמורים בהם הופסקה חברות באגודה) יש לציין את סיבת הפנייה (התייעצות/תלונה) ופרטי האדם, שם טלפון ומייל לחזרה.

להגשת תלונה יש למלא טופס ולחתום על ויתור סודיות, הועדה תבדוק את התלונה ובמידה ותמצא כי יש בסיס לתלונה, יועבר העתק מטופס התלונה למטפל שעליו התלוננו, במידה והועדה החליטה כי אין בסיס לתלונה, התלונה תדחה ותשלח הודעה לאדם שהתלונן. במידה והתלונה תוגש בגוף ציבורי אחר, הדיון במקרה יושהה עד סיום ההליכים בגוף החיצוני והוועדה תקבל את החלטתו של הגוף החיצוני ותמשיך את הדיון במידה ויש צורך בסנקציות נוספות.

הוועדה רשאית לדרוש מחבר לקחת קורסי השתלמות או הדרכה נוספת ובמקרה חמור אף להמליץ על הפסקת חברות, החלטת הועדה תוגש לחבר והוא יוכל להגיש ערעור בכתב תוך 14 יום, אם לא יתקבל ערעור תוך 14 יום, החלטת הועדה תכנס לתוקף ואז ישלח מכתב למתלונן עם הסבר על החלטת הועדה.

במידה והוגש ערעור תוך 14 יום, תתמנה ועדה לערעורים, ועדת אד-הוק שתיתן החלטה תוך 20 יום.

בראש ועדת האתיקה של אגודת איל"ט עומדת פרופסור לידיה אביבי.

 

פסיכותרפיה הומניסטית בבתי הספר: תוכנית נכ"ס -תוכנית הכלה והשתלבות שנכתבה ברוח הגישה ההומניסטית

מטרות התוכנית

  1. מתן מענה להכלתם ושילובם של תלמידים המאותרים בשל קשיים רגשיים, חברתיים והתנהגותיים .
  2. קידום מצבם הרגשי, ההתנהגותי והחברתי של התלמידים המאותרים ע"י התערבות פרטנית או קבוצתית ברוח הגישה של הפסיכותרפיה ההומניסטית.
  3. פיתוח מסוגלות צוותי החינוך ולהתמודדות עם אתגרי השילוב וההכלה.

יעדים:

  1. התערבות טיפולית פרטנית / קבוצתית במטרה לקדם את מצבם של התלמידים המאותרים.
  2. הדרכות לצוותי החינוך על מנת לפתח מסוגלות להתמודדות עם אתגרי התקופה.
  3. הרצאה ו/או מפגשים פרטניים להורי התלמידים המאותרים, על מנת לחזק את שיתוף הפעולה עם צוותי החינוך ולתת כלים להתמודדות עם הקשיים

אוכלוסיית יעד: בתי ספר יסודיים ו/או חטיבות הביניים במרכז ובפריפריה.

לפרטים לגבי תוכנית נכ"ס 052-7330456

מעוניינים לקבל מידע נוסף?